İstanbul’da 14 Ekim’de etkili olan kuvvetli sağanak, kent yaşamını olumsuz etkiledi. Birçok ilçede cadde ve sokaklar suyla dolarken, ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Alt geçitler ve tünellerde biriken sular ulaşımı güçleştirdi.
Ayazağa’da otobüs sel sularında sürüklendi
Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa Mahallesi’nde saat 19.00 sıralarında etkisini artıran yağış nedeniyle bir İETT otobüsü ve bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Suların yükselmesiyle otobüsteki yolcular zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. O anlar çevredeki kişiler tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Valiliğe 2 bin 518 ihbar ulaştı
İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre, 14 Ekim saat 06.00 ile 20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 2 bin 518 ihbar yapıldı. İhbarların 1.277’si su baskını, 15’i heyelan ve 47’si mahsur kalma olaylarıyla ilgiliydi. Ayrıca 808 konut ve 280 iş yeri için su baskını ihbarı kayda geçti.
Yağış nedeniyle oluşan olumsuzluklara müdahale etmek üzere 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesinin görev yaptığı bildirildi.
İstanbul’da eğitime ara verildi
Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul genelindeki resmî ve özel eğitim kurumlarında 15 Ekim Perşembe günü yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Valilik ayrıca bazı kamu çalışanları için idari izin kararı aldı. Motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Yetkililer, kent genelinde yağışın neden olduğu olumsuzluklara müdahale çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.








