USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Küllerden Doğan Bir Futbol Başarısı

Şanlıurfa’da alınan dramatik bir yenilginin ardından başlayan yeniden yapılanma süreci, Batman Petrolspor’u 3 yıl içinde 3. Lig’den 1. Lig’e taşıdı. Nasıroğlu ailesinin öncülüğünde kurulan güçlü yapı ve şehirle bütünleşen vizyon, kulübü Süper Lig hedefiyle Türkiye’nin dikkat çeken futbol projelerinden biri haline getirdi.

Küllerden Doğan Bir Futbol Başarısı

Batman’da futbolun son yıllardaki en dikkat çekici yükseliş hikâyelerinden biri yazılıyor. Batman Petrolspor, 3 yıl içinde 3. Lig’den 1. Lig’e kadar uzanan başarılı bir çıkış yakalayarak hem sahada hem de şehirde büyük bir dönüşümün simgesi haline geldi.

Bu sürecin kırılma noktası ise 4 yıl önce Şanlıurfa’da oynanan ve 1. Lig hayalinin son haftada kaçtığı karşılaşma oldu. O dönemde alınan yenilgiyle 3. Lig’e düşen Petrolspor kafilesi büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, maç sonrası yapılan açıklamalar kulübün kaderini değiştirdi.

Şanlıurfa Stadı çıkışında konuşan Ferhat Nasıroğlu, o gün için tarihe geçen sözleriyle yeni bir dönemin kapısını araladı:
“Hiç yıkılmayın. Bugünden itibaren yeni bir hikâye yazmaya başlıyoruz. Bu hikâye Süper Lig’e kadar devam edecek.”

Bu açıklama yalnızca bir motivasyon cümlesi değil, aynı zamanda kulübün yeniden yapılanma sürecinin de başlangıcı oldu. Batman ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olarak bilinen Nasıroğlu ailesi, kulübü tüm yapısıyla devralarak kapsamlı bir dönüşüm süreci başlattı.

Kulübün yönetim yapılanmasında Mehmet Hakan Toy başkanlığa getirilirken, Zeynel Nasıroğlu dernek başkanlığına, Mert Nasıroğlu ise başkanvekilliğine getirildi. Sportif ve kurumsal anlamda eş zamanlı yürütülen bu yapılandırma, kulübün kısa sürede ivme kazanmasını sağladı.

İlk sezonunda şampiyonluk elde ederek 2. Lig’e yükselen Batman Petrolspor, burada da iddiasını sürdürdü. Play-Off finalinde Vanspor FK karşısında yaşanan şanssız yenilgiye rağmen hedefinden sapmayan ekip, teknik direktör Serdar Bozkurt yönetiminde kadro istikrarını koruyarak yeniden yapılanmaya gitti.

Sezon içinde yaşanan bahis skandalı nedeniyle bazı oyuncuların ceza almasıyla kısa süreli bir düşüş yaşansa da, kulüp yönetimi süreci kriz yerine fırsata çevirerek devre arasında yaptığı nokta transferlerle yeniden çıkışa geçti. Bu hamlelerin ardından gelen şampiyonluk, 1. Lig biletini erken haftalarda getirdi.

Batman’da yıllar sonra gelen 1. Lig coşkusu şehirde büyük bir heyecan oluştururken, hedefler şimdiden daha da yukarıya taşındı. Kulübün mimarlarından Muzaffer Nasıroğlu ve Ferhat Nasıroğlu, Süper Lig hedefini açık şekilde dile getirerek yeni dönemin vizyonunu ortaya koydu.

Kulüp başkanı Mehmet Hakan Toy ise süreci şu sözlerle değerlendirdi:
“Nasıroğlu ailesi Batman ve Petrolspor için büyük bir şanstır. Şehrin makûs talihini değiştirdiler. 3 yılda 2 lig çıktık. Kentte büyük bir heyecan oluştu. Artık hedefimiz Süper Lig. Bununla birlikte modern stat ve tesis projelerine de başlıyoruz.”

Toy ayrıca kulübün sadece sportif başarıya değil, fair-play ve misafirperverlik kültürüne de önem verdiğini vurgulayarak, Batman’a gelen tüm takımların en iyi şekilde ağırlandığını ifade etti.

Bugün gelinen noktada Batman Petrolspor, yalnızca bir futbol kulübü değil; şehir ekonomisinden sosyal hayata kadar geniş bir etki alanı oluşturan bir başarı hikâyesinin adı olarak gösteriliyor. Süper Lig hedefi ise artık bir hayalden çok, planlanmış bir yol haritası olarak görülüyor.