USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Meteoroloji uyardı Kuvvetli Yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun geniş bölümünde etkili olması beklenen kuvvetli sağanaklara karşı uyarıda bulundu. Ani sel, su baskını ve heyelan riskine dikkat çekilirken, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji uyardı Kuvvetli Yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Yağışların Artvin, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Kars, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Uyarı kapsamında ayrıca Sivas’ın doğusu ile Giresun’un iç kesimleri de bulunuyor.

Ani sel ve heyelan riskine dikkat

Kuvvetli yağışların kısa sürede etkisini artırabileceğine işaret eden meteoroloji değerlendirmesinde, özellikle ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Yağışla birlikte bazı bölgelerde yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar görülebileceği bildirildi. Doğu Karadeniz’in eğimli ve dağlık kesimlerinde ise yağışların heyelan riskini artırabileceği değerlendiriliyor.

Ulaşımda aksamalara karşı tedbir çağrısı

Meteoroloji, kuvvetli yağış sırasında görüş mesafesinin azalması ve su birikintilerinin oluşması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yetkililer, yağışın etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların güncel hava durumu ve meteorolojik uyarıları takip etmesini, özellikle dere yatakları ve su baskını riski bulunan alanlarda dikkatli davranmasını istedi.

KAYNAK : İLKHA