?>

Diyarbakırlı öğrencilerden Gazze için kermes

23 Nisan etkinlikleri kapsamında bu yıl Diyarbakır'daki okullarda Gazze yararına düzenlenen kermeslerde konuşan öğrenciler, işgal rejiminin yaptığı bombardıman karşısında bir günlük yardım faaliyetinin yetersiz kaldığını belirterek her gün destek çıkılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında tüm okullarda Gazze yararına kermesler düzenleniyor.
Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan kermes çalışmaları bir haftadır devam ediyor.
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak eğitim hizmeti veren TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinde bugün Gazze yararına kermes düzenlendi.
Düzenlenen kermeste duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrenciler, yapılan yardımların sadece kermeslerle sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.

"Bu tür çalışmalar biraz da olsa vicdanlarımızın rahatlamasını sağlıyor"

TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed Hayral, "Yaklaşık bir haftadır kermesler oluyor. Bugün de okulumuzda kermes oldu. israil hergün Filistin'i bombalarken bizler bir gün kermes yapmışsak çok değildir. Herkes Gazze'ye yardım etsin." dedi.
Muhammed İkbal Türkyılmaz, "Bizler annemizin sesiyle uyanıyorken onlar bomba sesleriyle uyanıyor. Devletler Gazze'ye yardım etmeli." ifadelerini kullanırken Ali Ömer Çınar ise şunları söyledi:
"Bugün okulumuzda kermes oldu, hafta içerisinde de Diyarbakır'ın birçok okulunda kermesler düzenlendi. Biz de bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Burada yaptığımız her bağış ve aldığımız ürünlerin parası Gazze'ye, Müslüman kardeşlerimize gidiyor. Bu da biraz da olsa vicdanlarımızın rahatlamasını sağlıyor. Ne kadar bağış yapar, ürün alabilirsek o kadar Gazze'deki kardeşlerimize umut olabiliriz."

"İşgal çetesi Amerika'dan güç alarak soykırımını devam ettiriyor"

Diyarbakır Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed Bağlam, son zamanlarda siyonist israilin Filistinlilere yönelik baskılarını arttırdığını belirterek, "Ülkemizin birçok okulunda kermesler düzenleniyor. İşgal çetesi Amerika'dan güç alarak soykırımını devam ettiriyor. Maalesef Müslümanlar uyuyor. Bu ümmeti uyandırmak için yapılan bu kermesler çok önemli." şeklinde konuştu.

İşgal rejimine destek veren firmaların ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini hatırlatan Harun Kılavuz, "Bugün okulumuzda Gazzeli çocuklar için bir kermes yaptık. 23 Nisan bizler kutlayabiliyorken oradaki çocuklar kutlayamıyor, bizler sabahları alarm sesleriyle onlar ise bomba sesleriyle uyanıyor. Onlara yardım yapmamız, dua etmemiz lazım. Coca cola, algida gibi ürünleri boykot etmeliyiz. Yoksa Filistinli çocuklar daha çok eziyet görür. Filistinli çocuklar için hergün dua ediyoruz. İnşallah bu zulümden kurtulurlar. Kahrolsun israil." ifadelerine yer verdi.

"Yaşadığımız en güzel 23 Nisan"

Bu yıl gerçekleştirilen 23 Nisan etkinliklerini anlamlı bulduğunu söyleyen Muhammed Yusuf Aydın ise, "Yaşadığımız en güzel 23 Nisan. Çünkü 23 nisanda çocuklar eğlenirken Gazze'deki mazlum kardeşlerimiz soykırıma uğruyordu. Ondan dolayı okul öğrencileri olarak bir çalışmaya imza atmak istedik. Kermesten toplayacağımız paraları Filistinli çocuklara yiyecek ve eşya almak için yollayacağız." diye belirtti. 
Haftanın Öne Çıkanları

Şifa Deposu Tolık’a Yoğun İlgi

2025-04-19 00:14 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’larının Tarihi: Binlerce Yılın Sırrı

2025-04-21 00:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzeti: Ciğer Kebabı Hangi Hayvandan Yapılıyor? İşte Ustasından Tarif!

2025-04-21 00:11 - Diyarbakır

Aynı ot, farklı fiyat: Diyarbakır’da 300 TL, Batman’da 10 bin TL

2025-04-23 00:07 - Diyarbakır

AK Parti'nin Emektar İsmi Enver Çiftçi Hayatını Kaybetti

2025-04-22 10:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 Nisan Coşkusu: Öğretmen Metin Tosun’un Halay Gösterisi Göz Doldurdu

2025-04-24 11:16 - Diyarbakır

Yapay zekâ ile ödev yapmak çocuklara ne kazandırıyor, ne kaybettiriyor?

2025-04-25 12:32 - Eğitim

Diyarbakır'da 24 Ayar Gram Altın 4 Bin 300 Liraya Dayandı

2025-04-23 01:26 - Diyarbakır

57. Alayın düşmanla 20 metre mesafedeki savaşı

2025-04-24 09:33 - Kültür Sanat

Trump'ın Suudi Arabistan'a 100 milyar dolarlık silah satışı teklifinde bulunacağı iddiası

2025-04-25 14:22 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır